5 iul. 2012

Pune-te in valoare: aplica teoria culorilor in machiaj

Exista foarte multe persoane care nu acorda atentie teoriei culorilor in machiaj si atunci ajung sa aleaga culorile nepotrivite, aratand astfel lipsite de stralucire, obosite si/sau sterse. 
Ca sa nu te ratacesti in nenumaratele culori si nuante de machiaj, adu-ti aminte roata culorilor invatata la orele de desen. Putem acoperi un ten patat, putem evidentia culoarea ochilor sau intensifica culoarea garderobei cu ajutorul acesteia.
Si sa incepem prin a face distinctia intre culorile primare si cele complementare.
Culorile de baza -primare- care nu pot fi obtinute din alte combinatii sunt rosu, galben si albastru.


Culorile complementare rezultate din combinarea celor primare sunt verde, portocaliu si mov.


Priveste roata culorilor si vei observa ca in stanga avem nuante de oranj, galben, galben-verde si rosu-oranj considerate culori "calde", iar in jumatatea dreapta avem albastru, mov, violet, roz, albastru-verzui, rosu-violet, considerate culor "reci".
Cum te ajuta in makeup
Privind roata culorilor putem observa ca fiecare culoare are o alta, opusa ei. Cu ajutorul teoriei culorilor opuse putem acoperi sau accentua orice culoare. Putem acoperi un ten patat, putem evidentia culoarea ochilor sau putem intensifica culoarea garderobei doar aplicand aceasta teorie. Culorile opuse sunt: verde-rosu, albastru-portocaliu, mov-galben. Poti creea cele mai potrivte efecte cromatice daca urmezi urmatoarele 2 reguli de baza: 
  1. Puse una peste alta, culorile opuse se pot estompa.
  2. Puse una langa alta, culorile opuse devin mai intense.
Pentru cateva trucuri bazate pe teoria culorilor  intra aici 
Daca vrei sa-ti pui ochii in valoare, priveste roata culorilor si aplica regula culorilor opuse. Alege o culoare de fard de pleoape opusa culorii ochilor tai. Iata cateva exemple: pentru ochii verzi, alege roz, mov, sau lila; pentru ochii albastri alege oranj, auriu si maro. Insa, atentie! Stabileste si ce fel de ten ai: "cald" sau "rece". Astfel vei sti din ce jumatate a rotii culorilor sa-ti alegi nuantele. Iar pentru a afla acest aspect important click aici. In josul paginii vei gasi mult mai multe detalii interesante.
Daca aceste informatii v-au placut si v-au fost de ajutor, va rog sa dati like blogului(colt stanga sus), cat si site-ului Beautyrevealed.ro, catre care v-am indrumat pentru a citi articolul integral. Va multumesc!

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template 'TotuliPink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP